четверг, 13 апреля 2017 г.

Професія хореограф

     Неважливо, хто виконує танець (група хлопчиків або кордебалет), рухи у ньому завжди взаємопов’язані, а не хаотичні. Це результат роботи хореографа, який
працює з танцюристами, щоб додати їхнім рухам завершеності у вигляді танцювального твору. Деякі хореографи використовують свої навики для переробки вже наявних танців, інші за допомогою техніки на зразок контактної імпровізації створюють цілком нові
роботи.
      Хореограф проводить тренування з танцюристами, увечері відвідує і оцінює їхній виступ, а решту часу займається адміністративною роботою. Хореограф також розробляє ідеї, проводить оцінювання і відбір танцюристів, підбирає костюми, музику тощо.
Cпецифіка роботи
     У всіх жанрах на одну, дві або декілька сотень виконавців – лише один хореограф. У такому конкурентному середовищі виживають лише креативні та оригінальні майстри.
Робота для хореографа
Хореографів можна зустріти у танцювальних компаніях, театрах мюзиклів, опері, на телебаченні, зйомках фільму, фестивалях, круїзних суднах і навіть на подіумі.
    Особисті риси
• Танок: хореографи повинні чудово знати танець і вміти танцювати.
• Організаційна робота
  Ви можете відкрити власну компанію і відповідати за все, що стосується її роботи, за створення, промоушн та організацію твору (у цих сферах організаційні навички також корисні). Ви можете влаштуватися на роботу як художній директор компанії і будете зобов’язані виконувати особливі вимоги, покладені на вас контрактом. Вам доведеться планувати кожну репетицію так, щоб вона проходила ідеально, тому що репетиційне місце і час недешеве задоволення.
• Спілкування
Важливо вміти створити та підтримувати контакти не лише із танцюристами, але і з техніками (для реплік, сценічних інструкцій, керування освітленням тощо), з іншими артистами, потрібними для роботи (музиканти, дизайнери сцени і костюмів), і навіть з людиною, яка робитиме флаєри, афіші та квитки для виступу!
• Творчість
Хореографи шукають натхнення навколо себе. Щоб створювати ідеї, необхідно відчувати весь світ мистецтва: скульптуру, фотографію, текст, музику, що завгодно. Хореографічна робота, що демонструє добре розвинуті теми та ідеї, цікава і захоплива. Незважаючи на те, що оригінальність в ній життєво важлива для успіху, важливо вміти аналізувати твори інших хореографів і використовувати їхній досвід, збагачений вашою особистісною інтерпретацією.
Зарплата і перспективи професії хореографа
Кількість робочих годин буває різною, але робочий день хореографа швидше довгий, ніж короткий. Платять йому від $15000 до 30000 у рік і вище, коли хореограф стає відомим. Проте багато пропозицій роботи засновано на вільній зайнятості і тому оплачуються не дуже добре, тому часто хореографи займаються ще і викладацькою, і професійною танцювальною діяльністю або ж працюють взагалі не у сфері мистецтва, особливо на початку кар’єри.
Асорті танок
Танок "Рушники"

Комментариев нет:

Отправить комментарий